Inici


ELS FÒSSILS CASTELLONENCS

MUSEU DE LA VALLTORTA

 

El Museu de la Valltorta actua com a centre d’acollida del visitant, proporcionant-li informació sobre la història i els aspectes més interessants del parc cultural. Es tracta d’un centre de la Generalitat Valenciana creat en 1994 per a vetlar per la conservació, l’estudi i la divulgació dels valors de l’art rupestre de la Comunitat Valenciana, reconegut per la UNESCO com a Patrimoni Mundial l’any 1998, i especialment de l’ubicat en l’entorn del Parc Cultural de la Valltorta–Gassulla. L’edifici, obra dels arquitectes Miguel del Rey Aynat i Iñigo Magro de Orbe, es troba a la partida del Pla de l’Om, al terme municipal de Tírig, a 500 metres del barranc de la Valltorta. Entre les seues instal·lacions, disposa de dependències de treball, com un laboratori, magatzems i biblioteca, una sala d’exposicions temporals i quatre sales d’exposició permanent, on es presenta una mostra sobre l’art rupestre de la Comunitat Valenciana.

El Museu és a més el punt de partida de les visites guiades als conjunts de pintures rupestres del Parc Cultural de la Valltorta-Gassulla. Des del Museu de la Valltorta es despleguen projectes d’investigació sobre l’art rupestre i els seus autors. A este efecte, disposa de laboratori i magatzems d’arqueologia, biblioteca i un arxiu gràfic sobre art rupestre de l’arc mediterrani. Els arxius del Museu de la Valltorta constituïxen la memòria visual, científica i tecnològica del conjunt d’art rupestre prehistòric de tota la Comunitat Valenciana.

HORARIS (L’entrada al museu i la visita als abrics amb pintures rupestres en horaris oficials és totalment gratuïta).

- Dies d’obertura al públic:Tot l’any, excepte els dilluns. El Museu està tancat els dies 25 de desembre i 1 i 6 de gener. Eixos dies tampoc és possible visitar els conjunts de pintures rupestres.

MUSEU DE LA VALLTORTA:
D’octubre a abril: de dimarts a diumenge, de 10:00 a 14:00 hores i de 16:00 a 19:00 hores.
De maig a setembre: de dimarts a diumenge, de 10:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 20:00 hores.

 

FONTS: http://www.cult.gva.es/dgpa/valltorta/index.html

http://www.valltorta.com/articles.php?lng=es&pg=4